12/9/09

Φωτογραφίζοντας σαν... σινεμά

Ανταπόκριση από την Πάτρα
Γράφει ο Ανδρέας Κορφιάτης
Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας - «Διεθνές Πανόραμα» στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Πανοράματος διοργάνωσε το 3ο διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Φωτογραφίζοντας…σαν σινεμά» που απευθύνονταν σε όλους τους ερασιτέχνες ή επαγγελματίες φωτογράφους που ζουν στην Πάτρα.
Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Φωτογραφίζοντας την καθημερινότητα της ζωής στη πόλη» ελεύθερο και το ζητούμενο ήταν μέσα από μία ενότητα από 4 έως 8 φωτογραφίες να παρουσιάζεται μια ιστορία. Η Οργανωτική Επιτροπή επέλεξε 8 φωτογραφικές σειρές από 19 που υποβλήθηκαν και είναι οι εξής:
Χρήστος Τσάκαλος: «To Φρούτο της Μοναξιάς» Λουκής Δημητρόπουλος: «Trapped In TIME» Γιώργος Λαμπρόπουλος: «Μια ματιά σαν θάλασσα» Αθανάσιος Νταβλούρος: «Ο Κυρίαρχος» Οδυσσέας Ξεριζωτης: «Κωλο - πόλης» Βασίλης Καραβασίλης: «Πρόσκληση σε γεύμα» Αλέξης Γκλαβάς «Πάρεξ...» Άννα Δούκα: «Ψάχνω καταφύγιο...» Η Οργανωτική Επιτροπή επιδιώκοντας σε αυτόν το διαγωνισμό να μην είναι ο κύριος στόχος το βραβείο αλλά η διάκριση και η άμιλλα νοιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει όσους συμμετείχαν. Η έκθεση των φωτογραφικών σειρών θα εγκαινιασθεί τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 20.30 μ.μ στον χώρο της gallery του ΙΝΤΕΑΛ, όπου θα παραμείνουν για ένα μήνα, ενώ στη συνέχεια θα αποτελέσουν κινητή έκθεση που θα παρουσιαστεί σε τουλάχιστον 30 πόλεις της Ελλάδας. Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού Ζαβέρδας Βασίλης, φωτογράφος, Νίκος Πολύζος, φωτογράφος, Τσακανίκας Νίκος, φωτογράφος, θα ανακοινώσει τα βραβεία και τις διακρίσεις το Σάββατο 11/10 στη τελετή λήξης και απονομής βραβείων του κινηματογραφικού φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: